Cuplaje – Rigide

 Cuplajele ZAPEX ZW , ZN

  •    

    ZAPEX ZW

  • ZAPEX ZN

Cuplajele ZAPEX sunt potrivite in special pentru operarea in conditii dure de exploatare, cum ar fi otelarii, laminoare sau industria cimentului. Cuplaje ZAPEX sunt adecvate pentru operarea in ambele sensuri si pozitie orizontala a arborilor. In cazul tipului ZAPEX ZWNV se poate monta in pozitie verticala.

Cuplajele ARPEX

Cuplajele ARPEX sunt disponibile ca standard de la 92 Nm la 1450000 Nm si sunt impartite in serii diferite. Prin aceasta diversitate, cuplajele ARPEX satisfac cele mai diverse cerintele de cuplu si viteza fiind si ca o solutie de cuplaj universal in inginerie mecanica generala. Imaginea de mai jos prezinta structura unui pachet de placi, iar in desen cum este prins pachetul de placi intre cele 2 flanse.

ARPEX ARS-6

Cuplajele ARPEX din seria ARS-6 sunt utilizate pentru utilaje care lucreaza la o plaja de viteze de la scazut la mediu. Momente de torsiune intre 170 si 106000 Nm pot fi transmise la o dezaliniere unghiulara de 0,7°. Datorita constructiei cu flanse deschise se poate instala foarte usor la fata locului (acces usor la toate suruburile). Deasemenea, constructia cu distantier intermediar permite montarea fara a muta utilajele (nu se strica alinierea utilajelor).

Principalele domenii de aplicare pentru seria ARS-6: industria hartiei, masini de imprimare, compresoare, pompe, ventilatoare si suflante, producerea de folii si masini de infoliat, generatoare, prese, masini pentru prelucrarea metalului, transportoare, macarale, masini industria textila, masini de prelucrare materiale plastice, centrifuge.

Variante ale cuplajului ARPEX, seria ARS-6 :

NEN BEN, BEB Varianta cu spacer intermediare standard, multe dimensiuni disponibil din stoc

NON BON Varianta cu cel mai scurt spacer intermediare

NUN BUN BUB Varianta cu spacer intermediar divizat

NHN Varianta cu spacer intermediar pentru distante dintre axe specifice clientului

NZN Varianta cu spacer intermediare armat

NWN Varianta cu ax intermediar

Toate datele tehnice legate de aceste variante ale cuplajului ARPEX ARS-6 in catalog.

Cuplaje ARPEX seria ARC-8 si ARC-10 sunt optimizate pentru viteze mari. Transmiterea puterii se face prin intermediul conexiunilor cu suruburi conice si pachete de placi de forma octogonala si decagonala. Cuplurile pot fi transmise de la 8.5 la 1450 kNm la o dezaliniere unghiulara permisa de 0,2° la 0,4°. Distantierul (spacer-ul) intermediar poate fi montat radial fara a muta utilajele conectate.

Principalele domenii de utilizare pentru cuplajul ARPEX seria ARC-8/-10: masini pentru hartie, masini de imprimare, compresoare, ventilatoare si suflante, generatoare, prese, transportoare, macarale, pompe, mori, cuptoare rotative, agitatoare.

Cuplajele ARPEX seria ARP-6 au fost special dezvoltate pentru actionare pompe si in special pentru actionare pompe centrifuge. O atentie deosebita a fost data pentru a indeplini cerintele de la API 610 si 671 API (API = American Petroleum Institute). Puterea este transmisa prin intermediul suruburilor conice si piulitelor care prind pachetele de placi de forma hexagonala, cu moment de torsiune intre 100 si 17000 Nm, dezalinierea unghiulara permisa este de 0,7°. Forma constructiva compacta autorizeaza aceste cuplaje la viteze periferice mari. Distantierul intermediar poate fi montat radial, fara a se deplasa utilajele conectate.

Principalele domenii de aplicare pentru cuplajele ARPEX seria ARP-6 sunt: pompe centrifuge, pompe de alimentare cazane, elice pompe, pompe Wing, turbo compresoare, compresore cu surub, suflante turbo, suflante axial-radiale, suflante Rotary-piston, ventilatoare.

Cuplajele ARPEX din seria ARW-4/-6 sunt utilizate in cazul in care compensarile de dezaliniere sunt necesare. In masina de hartie cuplajul ARPEX din seria ARW-4/-6, fara intretinere, sa dovedit ca o alternativa la arborele cardanic. Cuplurile de la 92 la 80000 Nm pot fi transmise la o dezaliniere unghiulara permisa de 3,0°. Distantierul intermediar poate fi montat radial, fara a muta utilajele conectate.

Principalele domenii de aplicare pentru seria ARW-4/-6: masini din industria hartiei, generatoare eoliene, unitati de tractiune. Distantierele intermediare sunt de lungimi variabile si sunt fabricate la lungimi cerute de client.

Variante: NHN Varianta cu spacer intermediar neprelucrat, cu lungime variabila.

Cuplajele ARPEX din seria ARF-6 sunt proiectate pentru spatii minime fara a fi nevoie sa sacrificam avantajele cuplajului. Astfel este posibil sa compensam dezalinierea axiala, unghiulara, precum si dezaliniere radiala. Prin folosirea butucilor splitati, cuplajul poate fi montat radial.

Momente de torsiune transmise intre 120 si 6100 Nm, la o dezaliniere unghiulara admisa de 0,7°.

Principalele domenii de aplicatii pentru seria ARF-6: masini de ambalat cu folie, masini in industria celulozei, utilaje in situatii limitata de montaj.

Toate datele tehnice legate de aceste variante (GG/GJ) ale cuplajului ARPEX ARF-6 in catalog.